10 bästa kalkylatorappar för iPad du kan använda

best calculator apps for ipad featured

Så användbar och kraftfull som iPad är, har Apple fattat några tvivelaktiga beslut med enheten. Visst, iPadOS 14 gjorde iPad mycket mer som en riktig datorenhet, och iPadOS 16 har gjort den ännu bättre. Men iPads har fortfarande inte en väderapp eller en kalkylatorapp inbyggd. Det är konstigt eftersom miniräknare i stort sett är en av de mest grundläggande apparna som du hittar i varje enhet. Till och med Apple Watch har en miniräknare. Så oavsett om du vill ha en vetenskaplig miniräknare, grafräknare eller bara en enkel miniräknare, här är de 10 bästa miniräknarapparna för iPad.

Bästa kalkylatorappar för iPad (2022)

De flesta behöver en kalkylatorapp för grundläggande vardagliga sysslor. Men om du är ingenjörsstudent, eller i ett liknande yrke, behöver du förmodligen arbeta med CAS-räknare och grafräknare hela tiden. Lyckligtvis finns det gott om val för vetenskapliga och CAS-räknare för iPad också.

I den här artikeln kommer vi att ta en titt på de bästa kalkylatorapparna för iPadOS. Vi kommer att diskutera både vanliga miniräknare och vetenskapliga och grafiska miniräknare i denna lista. Så du kommer definitivt att hitta något som passar dina behov.

1. PCalc Lite

PCalc är i stort sett den bästa allround-kalkylatorappen för iPad. För det första är det en free app som liknar aktiekalkylatorappen på iPhones, vilket är jättebra. Dessutom erbjuder det en lastbil med funktioner som gör det ganska fantastiskt för alla från den vanliga joe till en STEM-student.

Det finns också en enhetskonverteringsfunktion här som kan konvertera värdet på din kalkylator till andra måttenheter om du behöver.

Ett gäng av de mer avancerade funktionerna som du kan behöva för komplexa beräkningar och matematikproblem, som t.ex Programmeringsläge och stöd för flera linjer, är endast tillgängliga i betalversionen och kan låsas upp med köp i appen. Funktioner som vetenskaplig notation och beräkningar kan dock enkelt utföras i PCalc Lite utan problem.

PCalc Lite stöder även iPadOS slide over-läge, så att du kan hålla räknaren öppen i skjutläge och ta fram den när du behöver den utan att behöva avsluta appen du använder för tillfället. Sammantaget är PCalc Lite definitivt ett utmärkt val, särskilt eftersom free versionen här innehåller de flesta funktioner som du behöver.

pcalc glida över visa ipad

2. Kalkylator – Pad Edition

Om du bara letar efter iPhone-kalkylatorappen på din iPad, är detta en av de bästa apparna för det. Kalkylator – Pad Edition använder en liknande användargränssnitt som iOS-kalkylatorappenvilket betyder att den passar direkt på din iPad.

Du får alla grundläggande funktioner i porträttorientering. Men i likhet med Apple-kalkylatorn kan du rotera din iPad till liggande läge för att få en vetenskaplig kalkylator också. Du kan också gå till Inställningar för att ändra storleken på räknaren om du vill, eller använd bara två fingerknipsgester för att zooma in och ut ur räknaren. Dessutom finns det en historikfunktion så att du enkelt kan se alla beräkningar och resultat.

räkneplatta utgåva app

Vad mer, du får massor av teman också, så att du kan anpassa din miniräknare om du vill. Du måste dock skaffa den fullständiga betalda versionen av appen ($4,99) för att låsa upp teman och en massa andra användbara funktioner. Appen stöder även iPad-widgets, så att du kan lägga till kalkylatorwidgeten på din iPads startskärm och enkelt komma åt den.

3. Calcbot

Du kan också kolla in Calcbot för dina iPad-beräkningsbehov. Detta är en okomplicerad free kalkylatorapp som ger stöd för regelbundna och vetenskapliga beräkningar till din surfplatta, så att du enkelt kan göra vanliga såväl som komplexa beräkningar.

Även om free version av Calcbot borde räcka för de flesta användare, den betalda versionen har också saker som en konverteringsfunktion som fungerar på samma sätt som PCalcs system, samt en historikfunktion för personer som vill ha en kalkylator med historikbandsfunktion.

calcbot ipad app

4. Uno Beräkn

Medan Calcbot döljer historikfunktionen bakom den fullständiga, betalda versionen, om det är något du verkligen vill ha i free version av en app, bör du kolla in Uno Calc. Den här appen tar med historikfunktionen precis bredvid kalkylatorns huvudskärm vilket gör det enkelt att hålla reda på dina beräkningar. Detta kan vara särskilt praktiskt när man utför komplexa beräkningar av matematiska problem och sådant.

Dessutom får du flera miniräknare i en här. Det finns självklart standardräknaren, men du kan också byta till den vetenskapliga miniräknaren och programmerarens miniräknare. Uno Calc kan också utföra enhetsomvandlingar, så du är ganska täckt på alla fronter.

unocalc kalkylator app ipad

Precis som PCalc, du kan också öppna Uno Calc i glida övervilket gör det mycket lättare att komma åt räknaren när du behöver den och sedan skjuta bort den när du är klar.

5. Siffror

Anledningen till att jag gillar Digits är för att den försöker göra det lättare för dig att åtgärda misstag som görs när du matar in data i kalkylatorappen.

Du får en stort nummerblock för att förhindra misstag i första hand, tillsammans med vanliga aritmetiska och kalkylatorfunktioner högst upp. Det finns en bandfunktion här också, och din beräkningshistoriken uppdateras kontinuerligt på vänster sida av displayen så att du snabbt kan se tillbaka om det skulle behövas.

siffror ipad kalkylator app

Siffror stöder ytterligare funktioner, inklusive vetenskaplig beräkning, bandredigering, exportera och dela i CSV-format, och omfattande anpassning. Dessutom finns det mörkt läge för folk som helt enkelt inte tål något annat.

För alla som vill bara skaffa en enkel kalkylatorapp för grundläggande beräkningar varje dag, är siffror ett bra alternativ. Den enda nackdelen här är dock att det inte längre finns en free tillgänglig version av appen. Du måste få den betalda versionen för $1,99, men det är faktiskt ett mycket rimligt pris.

6. Kalkylator Pro+

Calculator Pro+ är ännu en enkel kalkylatorapp för grundläggande vardagliga uppgifter. Till skillnad från siffror, tar den här appen med en fullständig vetenskaplig kalkylator i mixen så snart du roterar din iPad till liggande läge.

Du får alla vanliga funktioner här, inklusive ett historikband som du kan titta på igen om du behöver korsgranska dina beräkningar. Du kan till och med redigera historikbandet att göra korrigeringar av beräkningar om det behövs.

kalkylator pro

Appen kommer också med en inbyggd omvandlare som kan konvertera valuta, måttenheter, energi, kraft och mer, vilket gör den här appen till ett bra alternativ för nästan alla som behöver sådana funktioner. Dessutom är appen free att ladda ned. Vissa funktioner kräver dock att du skaffar den betalda versionen av appen för $0,99.

7. Desmos vetenskaplig kalkylator

Om du är en STEM-student och behöver en fullfjädrad vetenskaplig kalkylator på din iPad, komplett med stöd för variabler, trigonometri, bråk och till och med funktioner, är Desmos vetenskapliga kalkylator för iPad vad du behöver.

Du kan göra i stort sett alla dina komplexa vetenskapliga beräkningar på den här appen, oavsett om det är att använda trigonometriska funktioner för att lösa ekvationer, beräkna permutationer och kombinationer, eller till och med statistik med medelvärde, standardavvikelser med mera.

Desmos vetenskaplig kalkylator för ipad

Du får även stöd för absoluta värden, logfunktioner, kvadratrötter och x-rötter, tillsammans med stöd för grader och radianer för dina vinklar. I grund och botten är Desmos en av de bästa iPad-kalkylatorapparna för STEM-studenter. Dessutom är det free.

8. CAS-kalkylator

För personer som behöver en grafräknare istället för en enkel vetenskaplig kalkylator, eller om du letar efter en CAS-kalkylator för iPad, är det här appen du bör kolla in.

Med CAS-kalkylatorn kan du skriva dina ekvationer och omedelbart få grafer baserade på ekvationen du matar in. Du kan till och med skapa en tabell med värden för f(x) baserat på olika värden på x för en ekvation. Detta är utmärkt för att lösa problem som gör att du vill ha en miniräknare-app som inkluderar hantering av data i ett grafiskt format.

cas kalkylator

Uppenbarligen kan du även använda den här appen för vanliga beräkningar om det behövs, men den syftar till grafiska beräkningar istället. Om du studerar på college, eller bara letar efter en grafräknare för iPad, är detta definitivt värt din tid.

9. Numerisk 2

Numerical 2 är en kalkylatorapp för iPad som är lite annorlunda. Det finns ingen “lika”-symbol här. Kalkylatorn löser automatiskt bara de aritmetiska värden du lägger in i den, vilket är en bra sak för att lösa grundläggande aritmetiska frågor snabbare.

Numerisk 2 gör det enkelt att håll ett löpande svar för varje värde du anger in i kalkylatorappen, och det är inte heller en grundläggande kalkylator. Det ger stöd för vetenskapliga beräkningar precis som de flesta andra miniräknare gör nu för tiden.

numerisk 2

Inom inställningarna kan du ändra teman, aktivera autoparenteser, växla mellan grader och radianer och aktivera/inaktivera vetenskapliga nycklar om du vill.

Du kan också använd Numerical 2:s iPad-widget för att beräkna i farten och kopiera lösta svar direkt till din iPad-urklipp. Detta är en solid funktion som är riktigt användbar.

10. Kalkylatorn

Slutligen, om du bara vill ha en enkel kalkylator utan krusiduller för enkla beräkningar varje dag, kan det här vara appen för dig. Kalkylatorn är en grundläggande kalkylatorapp med stora knappar så att du snabbt kan ange den information du vill och få dina resultat.

Det ger ytterligare funktioner som en historia band där du kan se dina tidigare beräkningar, kopiera resultaten eller till och med kopiera hela ekvationen om du vill.

miniräknaren

En av de coola sakerna med appen är röstinmatningsfunktion. Du kan helt enkelt trycka på mikrofonen och sedan tala ekvationen du vill lösa. Det är ganska snyggt och det fungerar tillräckligt bra för enkla beräkningar.

Bonus: Omni-kalkylator

Slutligen finns det Omni Calculator. Nu tekniskt sett är det här inte en iPad-app, vilket är anledningen till att den inte finns i listan.

Omni Calculator är en webbplats som har en enorm samling miniräknare för allt från grundläggande beräkningar till vetenskapliga beräkningar, konstruktionsberäkningar och mycket mer. Om du inte vill installera en kalkylatorapp på din iPad bör du definitivt ta en titt på Omni Calculator.

Tips: Använd Spotlight på iPad som en kalkylator

Det kan mycket väl finnas en anledning till att Apple har valt att inte inkludera en kalkylatorapp på iPad som standard, men om du är som jag är chansen stor att du bara märkte denna saknade app när du stod inför att göra en beräkning på din iPad i första plats.

Lyckligtvis, om du bara försöker snabbt lägga till, subtrahera, multiplicera eller dividera saker, behöver du inte ens en miniräknare-app. Spotlight på din iPad är mer än kapabel nog att lösa grundläggande matematikproblem.

  • Svep helt enkelt nedåt på startskärmen (eller tryck på kommando+mellanslag på ett tangentbord som är anslutet till din iPad) för att öppna Spotlight.
  • Här, skriv in beräkningarna och Spotlight visar dig resultatet där.
10 bästa kalkylatorappar för iPad du kan använda

Det finns många andra Spotlight-trick som du kan använda, inklusive saker som enhetsomvandling, beräkna procentsatser och mer.

Använd dessa iPad-kalkylatorappar

Så det var de 10 bästa kalkylatorapparna för iPad. Vi har försökt inkludera appar för alla typer av användare i den här listan. Oavsett om du letar efter en grundläggande miniräknare eller en CAS-kalkylator, har vi alla typer av alternativ här. Så vilken kalkylatorapp tänker du använda? Finns det ett alternativ som du tycker att vi bör ta med på den här listan? Låt oss veta i kommentarerna nedan.